Válasszon az alkatához illő női ruhát!

Válasszon az alkatához illő női ruhát!

Gyakran szembesülünk azzal a problémával, hogy egy viselet nagyon megtetszik nekünk, de valahogy nem illeszkedik az alakunkhoz. Ezért döntöttünk úgy, hogy segítünk kitalálni, hogy melyik női ruha illik a különböző testalkatokhoz! Ezek általában 5 típusra oszthatóak: körte, fordított háromszög, homokóra, téglalap és alma. Ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy Ön melyik típusba tartozik, egy hagyományos centiméteres szalaggal kell megmérni a paramétereket. Kezdjük hát! Az alak típusa: körte (sok esetben „A-formának” is nevezik). Jellemzői: a vállaknál szélesebb csípő. Egyik legismertebb képviselője Jennifer Lopez. Az ilyen típushoz megfelelő női ruhák kiválasztásakor el kell rejteni a széles csípőt és a hangsúlyt a felsőtestre kell terelni.

Az ideális ruhatípus kiválasztása

A második típus: a fordított háromszög. Jellemzői: széles váll és keskeny csípő. A felső test gyakran masszív és egy kissé rövidebb, mint az alsó, ugyanakkor a lábak nagyon vékonyak és hosszúak és a derék általában nem domináns. Ilyen sportos alkatot figyelhetünk meg Angelina Jolie-nál. Ilyen alkat esetén ideális választás egy szűk felsős és fodros aljú női ruha. A harmadik alak típus: a homokóra. Jellemzői: a csípő és a váll egyforma szélességű, a felső test arányos a lábak hosszával. Kiváló példa erre Salma Hayek. Ez az alak ideálisnak tekinthető, tulajdonosa pedig nyugodtan fellélegezhet és szinte mindent viselhet, amit csak szeretne. De ne feledje, hogy az ideális választás ehhez az alakhoz az olyan női ruha lenne, amely felhívja a figyelmet a derékra.

A negyedik ismert alak típus: a téglalap. Jellemzői: a csípő és a váll egyforma szélességű és a derék a fordított háromszög típushoz hasonlóan általában nem domináns. Cameron Diaz tökéletes példája ennek az alaknak. A „téglalap” alakú hölgyeknek ajánlatos egy különálló, tiszta derékvonalú női ruha modellt választaniuk, valamint olyan A-vonalú viseletet, amely fodros alsó résszel rendelkezik, így vizuálisan megteremti” a csípő és a karcsú derék közötti differenciát. Az ötödik típusba az alma vagy kör alakkal megáldott hölgyek tartoznak. Jellemzői: viszonylag vékony csípő, amely körülbelül ugyanolyan méretű, mint a váll, valamint egy nagyobb has, míg a lábak gyakran vékonyak. A híres spanyol színésznő, Penelope Cruz is ilyen testalkattal büszkélkedhet.

Stílusos női ruha

Az ideális megoldás az ilyen jellegű figurához az egyenes vágású női ruha, valamint az Empire stílusú vagy magas derekú görög stílusú ruhák. Azonban a tökéletes viselet kiválasztásakor nem csak a főbb alkat típusokat kell figyelembe venni, hanem néhány egyedi jellemzőt is. Az alacsonyabb termetű hölgyeknek nem szabad földig érő vagy bordázott nőt ruhát viselniük. Ezekben ugyanis egy törékeny alak egyszerűen elveszik. Ha a lábak túl vékonyak, tanácsos egy térdig érő modellt választani, amely hangsúlyozza a bokákat. A rövid nyakat mély vágásokkal kell ellensúlyozni. Ebben az esetben a gallér szóba sem jöhet. Azoknak a hölgyek pedig, akiknek aránytalanul rövid törzsük van, nem javasolt a derékvonal kiemelése.