A férfi órák kiválasztásának szempontjai

férfi órák

A nőktől eltérően, a férfiaknak a karóra egyike azon kevés kiegészítőknek, amelyek tanúbizonyságot tesznek az illető státuszáról és sikereiről. A fiatal srácoknak az elegáns férfi órák a felnőtté válás bizonyos tulajdonságait sugallják. Ezért vásárlás előtt mindenkinek ismernie kell ezen kiváló minőségű kiegészítők kiválasztásának alapszabályait. Először is a stílus és a design kiválasztásával kell kezdeni. Ezek megjelenése az ember ruházatától és életstílusától függ. A férfi órák között megkülönböztetünk: prémium-, klasszikus-, fiataloknak készült és sportmodelleket.

Klasszikus férfi órák

A klasszikus és a prémiumminőségű termékek tökéletesen illenek az üzleti öltözethez. Ezeket alapvetően a svájci márkájú, valamint az Egyesült Államokban készült mechanikus órák képviselik. A fiataloknak készült modelleket az eredeti dizájn és a számos hasznos funkció (fények, ébresztőóra, stopperóra, naptár) kombinációja jellemzi. A sportmodellek fő paramétere az erősség. Ezek főként ütés- és vízálló burkolattal készülnek. Természetesen, ezen modellek híresek a széles funkció-készletükről, így néhánynak több számlapja is van. A férfi órák terén jártas szakemberek azt javasolják, hogy a ruhásszekrényben számos különböző lehetőség legyen, amit a különböző típusú ruházatokhoz lehet viselni.

Óra típusok szerkezet szerint

Ezután következhet a belső mechanizmus típusának kiválasztása, amelyek a következő kategóriákba sorolhatóak: kvarc, elemes vagy napelemes, mechanikus vagy automata és végül, de nem utolsósorban a kinetikus. A férfi órák mechanizmusának kiválasztása teljes mértékben egyéni folyamat. Egyesek kedvelik az elegáns és divatos svájci férfi órákat, mások pedig a funkcionális japán elektronikus modelleket – mindez a személyes érdeklődésétől függ. A mechanizmusok mindegyike jó a maga módján. Ezeknek megvannak a saját előnyeik és hátrányaik. Azonban az új kinetikus technológiákkal rendelkező modellek segítenek abban, hogy egyszerre élvezhessük a kvarc praktikusságát és a mechanika kecsességét. Ennek a technológiának köszönhetően, a férfi órák energiája a kéz mozgatása során keletkezik, amikor sétálunk.

A férfi óra kiválasztása

férfi órák

Vásárláskor figyelni kell a férfi órák számlapjának és a szíjnak méretére is. A szépségének ellenére, az időmérőt a bevonat erejének és minőségének megfelelően kell megválasztani. A legerősebbek a zafír vagy kemény üveg bevonattal készült titán óraházak. A másik jól bevált borítás az ásványi üveg és kerámia ötvözetéből készül. A férfi órák szíjának kiválasztásánál a tartósság és a praktikusság között választhat. Továbbá, amikor kiválasztja a pántot, figyeljen annak hosszára és arra, hogy miként mutat a karján. A fémből készült óraszíjak ebben a tekintetben sokkal kényelmesebbek. Néhány kapocs eltávolításával ugyanis könnyen megoldható a hosszú heveder problémája, ugyanakkor ezek a kapcsok teszik a fémszíjas férfi órákat nagyon megbízhatatlanokká a tartósság szempontjából.