Tartós szilikon karóra a sportosság jegyében

szilikon karóra

A szíj, a karóra egyik legfontosabb eleme, hiszen egyrészt ezzel kapcsolódik a csuklónkhoz, így egyáltalán nem mindegy, mennyire kényelmes a viselése. A szíj másrészt külcsínt, stílust ad a karórának, ennélfogva mindegyik típusnak megvannak a maga sajátosságai, íratlan outfit etikett szabályai. A klasszikus fém, az elegáns bőr és lezser szövet anyagok mellett van egy méltatlanul mellőzött változat is, ez pedig a szilikon.

A szilikon karóra pozitívumaiszilikon karóra

A szilikon karóra számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik, hiszen rendkívül strapabíró, jól viseli a nedvességet, könnyen tisztítható és véget nem érő módon variálható. Ezen előnyök tudatában, jellemző módon a sportórák esetében használnak szilikont. Szinte az összes nagyobb óracég készít szilikon karórákat, de közülük is kiemelkedik a Pulsar.

1972-ben ők voltak azok, akik piacra dobták a történelem első digitális óráját, ma pedig már a világ egyik legpatinásabb óracsoportjának, a Seiko Watch Corporation egyesülésének egyik legbüszkébb tagja. Ha Ön minőségi szilikon karórát szeretne a magáénak tudni, a Pulsar Sports nevű kollekciója bőven tarthat kellemes meglepetéseket.

A szilikon óra jellemzőjszilikon karóra

A viszonylag nagy, majd 50 mm-es átmérőjű óratok masszív nemesacélból készült, míg elől minerálkristály szavatolja az állóképességet, a szíj pedig természetesen szilikon. A Pulsar Sports menetes hátlappal rendelkezik, ami 100 méterig vízállóvá teszi magát a karórát. Nagy vonalakban ez annyit tesz, hogy nem kell félnünk egy esetleges beázástól a strandon sem, illetve nyugodt szívvel úszhatunk és könnyű búvárkodhatunk is anélkül, hogy levennénk.

A tok belsejében japán Seiko kvarcszerkezet biztosítja a megbízhatóságot és a tűpontosságot. A meghibásodások szerencsére messze elkerülik ezt a típust, legfeljebb az elemet kell, hogy kétévente kicseréltesse. Az izmos belső erőteljes megjelenéssel párosul a Pulsar esetében. A sötét, legtöbbször fekete vagy kék színű számlap nincs agyon bonyolítva.

Még pár érv a szilikon karóra mellettszilikon karóra

A vonalkás beoztás letisztult, a nagymutatók mellett a 24 órás kijelzés, a dátum és a stopper kap helyet. Az óratokok színe – amely nagyon szépen harmonizál a vonalkákkal és a mutatókkal – változó, a klasszikus fekete és ezüst mellett, találhatunk pirosat, narancsot, kéket és még rozé aranyszínűt is. A New Jersey-i óragyártók azokat sem hagyják cserben, akik a digitális kijelzővel rendelkező szilikon karórákat helyezik előtérbe az analógokkal szemben.

A Pulsar X karakterisztikája szinte teljesen megegyezik a Sports altípus példányaiéval, csak üveg borítású suámlap helyett ledes kijelző virít. A kronográf és a dátum mellett naptárat, világórát, zónaidőt, visszaszámlálót és ébresztőt is találhatunk az extrák között. A szilikon karórák mellett természetesen más típusú ketyegők is fellelhetőek a Pulsar tárházában, de bármelyikre is esik a választásunk, csalódni egész biztosan nem fogunk.