Egyre elterjedtebb a pulzusmérő karóra

pulzusmérő karóra

Nem tévedünk nagyot, amikor azt állítjuk, a 21. században a karórák ismét fénykorukat élik, hiszen a nagy sportszergyártó cégek óriási potenciált véltek felfedezni a kényelmes viseletben. Ma már nem csupán egyszerű időmérő szerkezetként, esetleg ízléses kiegészítőként használatosak, de egy pulzusmérő karóra például olyan rendkívül hasznos segítőtársa a sportolóknak, amely nélkül sokkal körülményesebb és nehezebb lenne teljesítményük fokozása.

A sportboltok és az elektronikai szaküzletek polcain végtelen számú fitneszórát találhatunk és a pénztárcánk kapacitása mellett, csak az igényeink szabhatnak gátat a megfelelő karóra kiválasztásánál. A pulzusmérő karórák árai egyenes arányban nőnek a felszereltségük szintjével. A legegyszerűbb változatok 50 ezer forint körül mozognak, míg a legprofibb darabok akár 300 ezer forintba is kerülhetnek.

Sokt tud a pulzusmérő karórapulzusmérő karóra

A Fitbit Charge óráját bár belépőszintűnek mondják, mégis mindent tud, amit egy ilyen jellegű pulzusmérő karóra tudhat. Az amerikai székhelyű elektronikai cég egyik legújabb modellje tökéletes eszköze lehet azoknak, akik szeretnék figyelemmel kísérni, hogy szervezetük miként reagál a különböző sporttevékenységekre, sőt, életmódváltásra ösztönözi viselőjét.

Az olyan alapfunkciók, mint az idő jelzése, a naptár vagy az ébresztő természetesen a Fitbitnél is jelen vannak, viszont emellett számtalan extrával is rendelkezik. A fizikai aktívitások közül méri a megtett távolságot, a sebességet és a közben elégetett kalóriák pontos számát is. Ez a pulzusmérő karóra éjjel sem pihen, hiszen az alvás egyes szakaszait is rögzíti.

A Charge 3 modellje könnyedén összekapcsolható Androidos mobiltelefonunkkal is, ennek köszönhetően értesítéseket is fogadhatunk a bejövő hívásokról, illetve üzenetekről is. A Fitbit legnépszerűbb tagja azonban nem csak okos, nagyon erős is. A mindössze 30 g súlyú tok tartós repülőgép alumíniumból készült, míg az érintőképernyőjét a híresen edzett Gorilla Glass védi a sérülésektől.

Egy sajátos kialakítás az egyedi karórapulzusmérő karóra

A karóra hihetetlenül jól van összerakva, amit az 50 méteres vízállóság is híven tükröz. Lítiumionos akkumulátora pedig egyetlen töltéssel is akár egy egész héten át állja a sarat. A világ legelső vezeték nélküli pulzusmérő karóráját akár Mikulási ajándéknak is tekinthetjük, hiszen egy finn cég, a Polar Electro tárta a nagyvilág elé még 1982-ben.

A vállalatóriás ma is nagy elánnal teszi a dolgát és nem is akárhogy. Az Ignite névre keresztelt pulzusmérő karóra például nem csak azoknak készült, akik hobbiszinten űznek valamilyen tevékenységet, de profi sportolók is széles körben használják. Azon kívül, hogy testünk szinte minden rezdülését rögzíti, a felvitt adatokat saját magunk is elemezhetjük, ezzel finomhangolva edzésünket.

Teljesen mindegy milyen sportágat választunk, ugyanis az Ignite több, mint 130 edzésprofilt tartalmaz. Miután letoltunk pár kört, a FitSpark nevű alkalmazás elemzi a teljesítményünket és a kapott eredmények tükrében ajánl fel testre szabott edzéstervet. A Polar Ignite tehát egy komplex sportóra, amely rengeteg kiaknázásra váró lehetőséget rejt magában, ha a legtöbbet szeretnénk kihozni magunkból.

Toppon a pulzusméréspulzusmérő karóra

Az eladások számát tekintve a pulzusmérő karórák abszolút királya az Apple Watch ötödik szériája. Az ikonikus termékért nem csupán hazánkban, de világszerte többmillióan rajonganak. Az „almás” óra nem csupán méri az EKG-t, de jelzést is küldd számunkra, ha a megszokott értéknél alacsonyabb vagy magasabb ez a szám. Ez természetesen csak egy a számtalan hasznos applikáció közül, amely egészségünket szolgálja.

Az előző szériákhoz képest az amerikai mérnökök nem sokat változtattak a siker receptjén, viszont 3 különböző tokozást is kapott az új Apple Watch. A klasszikus rozsdamentes acél mellett, most már a titán és a kerámia anyagok előnyeit is élvezhetik a sorozat elhivatott követői.

A hatalmas felhozatal a bőség zavarát idézheti elő, ha pulzusmérő karóra vásárlása előtt állunk. Ha csak kedvtelésből vagy amatőr kíváncsiságból szeretnénk ilyen okosórát használni, bőven elég az egyszerűbb változatok között válogatni, a profi adathalmokat pedig hagyjuk meg azoknak, akik tényleg hivatásszerűen alkalmazzák.