Régi vágású klasszikus az Orient óra

Orient ora

Akik egy kicsit is otthon vannak a karórák világában, tisztában vannak azzal, hogy a kvarc szerkezetű időmérők krémje Japánban készül. Elsőként a Seiko mérnökeinek fejéből pattant ki az ötlet, aztán a másik óriáscéggel, a Citizennel karöltve az egész világot elárasztották az olcsó, de rendkívül pontos és megbízható ketyegőkkel.

A mechanizmus folyamatos csiszolásának eredményeképp a mai napig ők jelentik az elemes órák etalonját. Nem minden tokiói órásmester volt vevő a 70 -es évek új hullámára és inkább maradtak a hagyományosabb, de jóval nagyobb szakértelmet kívánó automata szerkezeteknél. Ma már a legnagyobb mechanikus óracégnek számítanak a felkelő nap országában és az ő munkájuk gyümölcse az Orient óra.

Komoly munka eredménye az Orint óraOrient ora

Shogoro Yoshida alkotásai különleges helyet foglalnak el az óramániások szívében, hiszen egytől egyig rettentő magas színvonalat képeznek, mégis barátságos áron szerezhetőek be. Bár mára már a cég a Seiko tulajdonában van, ennek ellenére mégis megtartották identitásukat, sőt nagyon sokszor ők gyártanak alkatrészeket, hogy kisegítsék a „nagy testvért”.

További bizalomra ad okot az Orient órák iránt az, hogy sok más jóval nagyobb nevű vetélytársával szemben, ők tényleg a hazájukban készítik el a termékeiket és nem bízzák a sokkal olcsóbb kínai munkaerőre. Ha különleges alkalmakra szeretne karórát beszerezni, ami nagyon jól illik például öltönyhöz, az Orient Classic sorozatára fókuszáljon.

Az Orient óra nem okoz csalódást!Orient ora

A rozsdamentes acél tok és az elegáns valódi bőrből készült szíj harmonikus keveréke. A finom, arisztokratikus jelleget a számlap és a mutatók lágy színei fokozzák tovább. Legyen szó egy ünnepi rendezvényről vagy egy üzleti tárgyalásról, ez a karóra garantáltan vonzani fogja a tekinteteket. Pár fokkal modernebb külsővel rendelkeznek az Orient óra Contemporary névre hallgató példányai.

A gyűjtemény különlegességét az úgynevezett semi-skeleton, vagyis a félig átlátszó számlapok adják. Az egyedi dizájn mellett természetesen a már tőlük megszokott minőséggel párosul. Hogy a hétköznapokra se kelljen nélkülöznie az Orient óráját, arról a márka sport verziói gondoskodnak. Mivel a gyakori viseléshez inkább elemes szerkezetű karóra célszerűbb, a tokióiak el is készítették sajátjukat.

A minél kényelmesebb hordásért 5 különböző anyagból választhat szíjat. Az óralap egyszerű és lényegre törő, olyanoknak készült, akik tudják, mit akarnak. A 100 méterig vízálló saportórák rendkívül strapabíróak és soha nem hagyják cserben Önt a hétköznapok során. Az elképesztő minőség és a nagyszerű stílus minden egyes darabról visszaköszön ránk, akárhogy is döntünk, egész biztos, hogy nem bánjuk meg.