Megbízható férfi órák horrorisztikus árcédula nélkül

férfi órák

Az ezredforduló környékén óriási lázban égett Magyarország, amikor is megjelentek a mobiltelefonok. A már baráti áron is elérhető mobil hatalmas újdonságnak számított, hiszen mindenhová magunkkal vihettük, tudtunk vele telefonálni, SMS-t küldeni, számolni és még az időt is mutatta.

Ezzel a jelenséggel párhuzamosan az időközben feleslegessé váló karórák viszont fokozatosan kezdtek eltűnni a csuklókról. Azóta eltelt 20 év, a hype alábbhagyott és a karórák térnyerése megint elkezdődött. Ha Ön is kedvet kapott a visszatérésre, mutatunk néhány példát a megbízható, mégis családbarát árú férfi óra képviselőiből.

Előtérben a Timex férfi órákférfi órák

A Timex tipikus belépőszintű darabokat kínál, de ez senkit ne tévesszen meg. Minden példány mögött több, mint 150 év tapasztalat áll, nagyon magas minőséggel ötvözve. A biztonságról a rozsdamentes acélból készült tok gondoskodik, míg a számlapot elölről Mineral Glass, vagyis kristályüveg védi. A hétköznapokra kiváló választás lehet egy kvarc meghajtású óra, egy strapabíró, valódi bőrszíjjal felvértezve.

Ezek az elemes férfi órák ráadásul számos extrával rendelkeznek, úgy, mint a stopper, a naptár és a kronográf. A lumineszcens mutatóknak hála pedig akár vaksötétben is gond nélkül leolvashatjuk az időt. A Timex nem vall szégyent az elegáns fazonú, különleges alkalmakra szánt órákkal sem. A jellemzően automata férfi órák bár árban picivel borsosabbak, cserébe viszont kifinomult szerkezetet, vízállóságot és rendkívül esztétikus külső megjelenést kapunk.

Seiko férfi órákférfi órák

A Seiko név inkább a sportkedvelők számára lehet ismerős, hiszen számos világeseményen vett részt, mint hivatalos időmérő. Erre a megtisztelő feladatra, nem véletlenül kérték fel a japánokat, hiszen az egyedülálló hagyományokkal rendelkező cég évtizedek óta a világ egyik vezető óramárkája. Szerencsére az ázsiai órásmesterek a szerényebb pénztárcájú emberekről sem feledkeztek meg, így potom pénzért juthatunk világszínvonalú férfi órához.

Az egyik legfigyelemreméltóbb kollekciójuk a Seiko Kinetic, melynek minden egyes reprezentánsa a gyártó saját maga által megalkotott és tökélyre fejlesztett platformjára épül, a kinetikus szerkezetre. Az igencsak környezetbarát megoldás lényege annyi, hogy egy parányi generátor elektromos árammá alakítja a mozgási energiát, vagyis a kezünk billegését.

A rozsdamentes acélból megmunkált tok és a hardlex kristályüveg védelme 100 méterig teljes vízállóságot és sokéves élettartamot biztosít, a gondosan megalkotott japán automata szerkezet pedig időtálló pontosságot garantál viselőjének. A Kinetic férfi órákat letisztult, minimalista forma és a sportosan elegáns megjelenés jellemzi.

Visszafogott Casio  férfi órákférfi órák

A Casio férfi óráktól viszont épp a minimalizmus áll a legmesszebb. Ha Ön többet vár el egy karórától, mint hogy csak az időt mutassa, érdemes szétnéznie Tokió másik nagy óragyártócégénél. A Casio vitathatatlanul legnépszerűbb sorozata a G-Schock, amely a világ talán legelnyűhetetlenebb karóráit sorakoztatja fel. Rendkívül sokféléből válogathatunk már csak az anyagát tekintve is. Az acéltól kezdve a műanyagon és a kaucsukon át egészen a karbonig terjed a skála.

A 200 méterig vízálló órák számlapját hardlex vagy akár zafír kristályüveg is fedheti. Az extrém sportok rajongói és a harci kommandósok csuklóin is gyakran Casio G-Schock feszít, hiszen a vízen kívül ellenáll a pornak, a sárnak, az ütésnek és a rezgésnek is. Bár ezek a férfiórák elemmel működnek, a gyártó minimum 10 éves állandó működést garantál minden egyes darabnak, így az elemcserét egy időre kihúzhatjuk a határidőnaplónkból.