Japán óra márkák minden élethelyzetben

japán óra

A férfiak nem igazán vannak oda az ékszerekért, legtöbbjük fölösleges rongyrázásnak gondolja és a rápazarolt pénzt inkább az autóba vagy egy új kerti szerszámba invesztálná. A kiegészítők között azonban van egy kivétel, amely nem csupán hasznos, de híven tudja tükrözni viselője személyiségét. Ez pedig nem más, mint a karóra. Az olyan luxus óra márkák, mint a Rolex, a Patek Philippe vagy a Breitling nem az átlagemberek pénztárcáihoz mérik a termékeik árát, viszont ezeken az óriásokon kívül is van élet.

Csúcsminőséget képviselő japán órajapán óra

A felsőkategóriás karórák szintén csúcsminőséget képviselnek, és olyan darabokat vonultatnak föl, amelyek hosszú éveken át megbízhatóan és kifogástalanul szolgálják tulajdonosaikat. Ahogyan a hölgyek is gondosan megválogatják, hogy az ékszereik és a táskáik alkalomhoz és aktuális öltözékükhöz pontosan illő legyen, úgy az uraknak sem árt kicsit jobban odafigyelni a részletekre, hiszen ez tesz minket igazi egyéniségekké.

Vásárlás előtt, íme, néhány apró tanács, illetve pár tipp azok közül az óra márkák közül, amelyek kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek. Amennyiben ünnepi alkalomra szeretnénk ketyegőt választani, eléggé fontos, hogy elegáns, letisztult számlappal rendelkezzen, és ne vonja el mások figyelmét öltönyéről. Ha fehér inghez szeretné, hogy passzoljon, érdemes ugyanolyan színű számlap után keresgélnie. Az Orient Bambino második generációja tipikus öltönyóra.

A fekete erezett bőr szíj tökéletesen illik fekete övhöz és a szemkápráztató aranyszínben pompázó tok pedig garantáltan arisztokratikus stílust kölcsönöz. Maga a tok egyébként mindössze 40 mm-es átmérővel rendelkezik, így rendkívül szolid, mégis megnyerő benyomást keltet. A számoknál maradva, az Orient Bambino csupán 11 mm vastag, így hihetetlenül kényelmes és egyáltalán nem fog zavarni az ingujj mandzsettagombjának.

Igazán egyedi a japán órajapán óra

A legendás japán óra márkák egyike sem éri utol Yoshida Shogoro automata szerkezetű remekműveit, amelyek mindegyikében az elit minőségű anyagfelhasználás ötvöződik a távol-keletiek 120 éves szakértelmével. A hétköznapi viselethez már teljesen más stílusú karórák klappolnak, ráadásul a fizikai követelmények is változnak.

A dolgos mindennapokra Japán legnagyobb óracége kínálja nekünk a megoldást, a Seiko. A Seiko 5 a világ egyik legelterjedtebb darabja, ami több millió elégedett vásárlót takar. A divatos küllem kellemes a szemnek, a vászon anyagból készült szíj pedig kényelmes hordást biztosít. Az óra hátlapja skeleton típusú, vagyis teljesen átlátszó, ennek köszönhetően élőben csodálhatjuk meg, milyen precíz folyamatok zajlódnak egy ilyen mechanikai csúcsgépben.

Seiko és Casio japán óratípusokjapán óra

A Seiko 5 a zordabb körülményektől sem riad vissza.Az óratok rozsdamentes acélból lett megmunkálva, míg a számlapot szuperbiztos Hardlex karcolásmentes kristályüveg védi a fizikai behatásoktól. A karóra összerakása hibátlan, 100 méterig teljesen vízálló. Aktív szabadidős tevékenységhez az óra márkák „keményfiúi”, a Casio G-Shock tagjai stimmelnek leginkább. Űzzön bármennyire is extrém sportot, a Kashio fivérek termékei bátran állnak elébe.

Ezek a robusztus példányok gond nélkül elleneállnak az ütésnek, a pornak, és a víznek is. A háttérvilágításnak köszönhetően éjszaka is simán bevethető és olyan extra funkciókkal van ellátva mint az ébresztő, visszaszámláló, naptár, iránytű, barométer, hőmérő, Bluetooth, GPS, vagy a horgászok kedvence a holdfázis mérő. A japán óra márkák esetében a magas színvonalat képviselő minőség és a baráti ár kéz a kézben járnak, és bármelyiket is választja, egész biztosan életre szóló barátság lesz belőle.