Feltűnőségből jeles jár a Diesel órának

Diesel óra

Lehet imádni vagy utálni az olaszokat, elismerésre viszont mindenképp érdemesek. Egészen biztosan van náluk fegyelmezettebb és precízebb nép a világon, folyton ünnepelnek valamit és az autóikat is már novemberben izzítani kell, hogy elinduljanak, de két dolgot világszínvonalúan művelnek. A semmihez sem fogható gasztronómiájuknak nincs párja, a divathoz pedig olyan szemük van, mint senki másnak.

A Diesel óra története is a csizma alakú országból indultDiesel óra

Az egyik kis poros faluban élő Renzo Rosso már gyerekkorában is kitűnt társai közül. Az édesanyja varrógépét kölcsönvéve ízléses farmernadrágokat varrt, amelyeket jó pénzért a barátainak adott el. A kis Renzo szépérzéke és az üzlethez való kiváló tehetsége, már akkor is kiemelkedő volt. 1976-ban az egyik közeli ruhagyárban kezdett el dolgozni, amelynek 2 éven belül társtulajdonosa lett. Rosso mindig valami újat szeretett volna létrehozni, valami merészet, ami teljesen eltér minden mástól, vagyis egy alternatív megoldást.

1978-ban épp olajválság tombolt a nyugati világban és akkor terjedt el az üzemanyag egy alternatív verziója, a dízel. Innen vette az ötletet a névadáshoz a Diesel órák, farmerek és illatszerek atyja. Ha Ön sem szeretne beállni az arctalan szürke egerek unalmas tömegébe, ezt a talján márkát mindenképp ki kell próbálnia. Egy Diesel óra már messziről észrevehető, de nem csupán formabontó külseje miatt, de rendhagyó méretével is kimagaslik a divatórák közül.

Tipikus példa erre a Diesel Mega Chief kollekciója

Az 51 mm-esre nőtt ketyegő igazi nagyágyúnak számít, futurisztikus külalakjának köszönhetően pedig szinte garantáltan minden járókelőnek szemet szúr, természetesen pozitív értelemben. A tok és a fémszíj orvosi acélból készültek, ennél fogva bátran viselhetik azok a személyek is, akik esetleg fémérzékenységre panaszkodnak.Diesel óra

Természetesen választhat bőrszíjas változatot is, így gond nélkül passzol majd a hétköznapokon viselt ruhadarabjaihoz is. A kronográffal ellátott Mega Chief minden darabja 10 BAR-ig teljesen vízálló, tehát úszás közben sem kell tartania egy esetleges meghibásodástól.

További Disel óra típusok

Jóval visszafogottabb stílust képvisel a Diesel órák egy másik népszerű altípusa, a Rasp. A leegyszerűsített óralap kellemes látvány a szemnek, ráadásul számos különböző színekből válogathatunk. A klasszikus, letisztult megjelenése lehetővé teszi, hogy akár öltönyhöz is felvehessük a Raspot. Ezekben a karórákban japán Miyota kvarcszerkezet ketyeg, ami az egyik legpontosabb és legmegbízhatóbb az órák világában.Diesel óra

Mielőtt azonban végleg vásárlásra adná a fejét, feltétlenül próbálja fel ezeket a robusztus darabokat, hiszen a legtöbbjük akár 120 grammot is nyomhat, ami a többi márkához viszonyítva egyáltalán nem kevés. A hagyományos időmérők után a Diesel órák egy másik szegmensét is meg kell, említsük, mégpedig a smartwatchokat. Tartva a lépést a trendi kiegészítőkkel Rosso úr 2018-ban kiadta legújabb okosóráját, a Full Guard 2.5-öt.

A hagyományaikhoz híven ez a termék is szép nagyra sikeredett és minden funkció megvan benne, amit elvárnánk egy modern órától. Csak felsorolásképp említenénk többek között a pulzusmérőt, a GPS-t és természetesen a Bluetooth egységet. Ráadásként NFC chip is került a high-tech eszközbe, így anélkül fizethetünk vele az arra alkalmas üzletekben, hogy elővennénk a pénztárcánkat. A mérnökök itt is adtak a külsőre, hiszen a stílusos körítés mellett a Diesel órák legokosabbikának teljesen személyre szabható az érintőképernyője, így minden tulajdonos a saját képére formálhatja új kedvencét.