Casio férfi karóra extrém helyzetekre

Casio férfi karóra

1949-ben Tadao Kashio és három öccse ellátogattak egy üzleti kiállításra Tokióban, ahol legnagyobb ámulatukra szemügyre vehettek az akkor még csúcstechnológiának számított, mechanikusan működő számológépet. A négy fivér ekkor határozta el, hogy innentől kezdve leállnak az addig meglepően népszerű cigarettatartó gyűrűk gyártásával és áttérnek az általuk megálmodott elektronizált számológépekre.

Hogyan született meg a Casio férfi karóra?Casio férfi karóra

A cég névadásánál nem estek túlzásba és a családnévből kiindulva Casionak keresztelték. Úgy néz ki, a kreativitásukat inkább a termékeik megvalósításánál kamatoztatták. A Casio férfi karóra az egész óragyártás egyik legkiemelkedőbb ikonja, mára már a Föld minden szegletében ismerik és elismerik. A Microsoft alapítója, Bill Gates, Oroszország egykori miniszterelnöke, Dimitrij Medvegyev, Ferenc Pápa, vagy a hollywoodi szupersztár, Ryan Gosling is elkötelezett Casio tulajdonosok.

Ez az illusztris névsor, illetve a több száz millió példány annak a jele, hogy ezek a japánok nagyon tudnak valamit. Leggyakrabban három jelzővel szokták illetni a Casio férfi karórákat: sokoldalú, szívós és olcsó. Az okosóráktól eltekintve talán nincs is még egy ilyen brand a mai piacon, amely ilyen nagyszámú extrával lenne felvértezve, mint a Kashio testvérek munkájának gyümölcse.

A Casio férfi karórák képességei előre mutatóak

A stopper és a naptár valamennyi valamire való sportóra szinte természetes alkotóeleme. Ezek a funkciók természetesen a Casionál is jelen vannak, de a mérnökök nem érték be ennyivel. Számos kollekció tagja rendelkezik visszaszámlálóval, iránytűvel és ébresztési programmal is. A Casio férfi karórák egyik gyöngyszeme a Pro-Trek verzió, ami nagyjából egy digitális svájci bicskának felel meg. Casio férfi karóra

A 100 méterig stabilan vízálló darabba beletuszkoltak többek között hőmérőt, bluetooth egységet, magasságmérőt és légnyomásmérőt is. Minden rendes pecás tisztában van azzal, hogy a Hold különböző fázisai, illetve az árapály jelenség is befolyással van a halak étkezésére. A Casio Standard a brand egyik legolcsóbb reprezentánsa, de halőrülteknek tökéletes választás.

A horgász üzemmód ugyanis a holdfázis és árapály adatokból kiszámíthatja, mikor a legjobb a kapás, így legalább nem csak a bot végét foghatjuk, de néhány halat is. Ahogy említettük korábban a Casio férfi karórák összes tagja messzeföldről híres a masszívságáról, van viszont egy altípus, ami etalonnak számít, ha tűrőképességről beszélünk.

Extrém terhelhetőséggel bíró Casio férfi karóraCasio férfi karóra

1981-ben a Casio egyik legnagyobb agytrösztje, Ibe Kikuo egy zsebórát kapott az édesapjától, amit mérnököktől szokatlan módon véletlenül elejtett és apró darabokra tört. Mérgében kollégáival elhatározta, hogy megalkot egy olyan órát, amely kibír egy 10 méteres zuhanást, 100 méterig vízálló és 10 évig megállás nélkül működik. Így jött létre az extrém sportolók, a tűzoltók és a kommandósok kedvence, az elnyűhetetlenség szótári szinonimája a Casio G-Shock.

Mindent tud, amit egy Casio tudhat, egyes drágább példányok 20 BAR-nál is nagyobb víznyomást is képesek gond nélkül átvészelni, így búvárkodás közben is nyugodtan viselhetjük. A műanyag tok senkit ne tévesszen meg, miközben a számlap védelméről a szinte sebezhetetlen zafír kristályüveg gondoskodik. Az óra szívét egy alphaGEL nevű szilikonpárna veszi körül az ütésállóság feladatával megbízva. Láthatjuk hát, hogy egy Casio férfi karóra jóval több, mint egy átlagos ketyegő. Egy hű bajtárs, ami mindig segítő kezet nyújt és kitart mellettünk a legnehezebb körülmények között is.