Illik a színes ing az esküvőre?

Illik a színes ing az esküvőre?

Egy jól megválasztott színes ing szinte minden szituációban remek választást jelenthet, ám vannak olyan pillanatok, amikor alaposan át kell gondolni, valóban ez számít-e megfelelő döntésnek. A házasságkötés napja mindig különös jelentőséggel bír, ezért aztán még akkor sem mindegy, milyen öltözékben érkezünk, ha csak vendégként vagyunk hivatalosak. Szerencsére némi utánajárással gyorsan kideríthető, egyes esetekben mit diktálnak a hagyományok és mit enged meg korunk divatja. Elöljáróban ugyanis azt gondolhatnánk, a színes ing a legkevésbé sem illő viselet, ugyanakkor ma már közel sem ilyen szigorúak az előírások. Ezzel együtt mindig tartsuk tiszteletben a jegyespár óhaját és járjunk el kérésüknek megfelelően.

A férfi fehér ing szinte mindig jó választás

Tudniillik napjainkban már nem ritkák a tematikus esküvők sem, ezeken a szertartásokon pedig a klasszikus öltözékek helyett nemegyszer valamilyen különleges elképzelés alapján történik meg a ruházat megválasztása. Erről természetesen időben kapunk értesítést, így lesz időnk a jól bevált férfi fehér ing, vagy épp egy speciális darab beszerzésére. Amennyiben a házasulandók nem támasztanak semmilyen különleges elvárást, akkor is érdemes finoman kipuhatolni a vőlegény öltözékét. Az urak tekintetében ugyanis egyszerű a szabály. A választott ruháknak harmonizálni kell a vőlegényével és lehetőség szerint ne ragadja magához a reflektorfényt.

Esküvőn a férfi hosszú ujjú ing az illendő

A legtöbb lagzit érthető okokból kifolyólag a nyári időszakban tartják, ilyenkor pedig nem ritka, hogy hosszú órákig kell a hőségben álldogálnunk. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a saját komfortérzetünk előbbre való az eleganciánál, így a férfi hosszú ujjú ing ilyenkor is kötelező. Kirívó esetben természetesen az öltönyt levehetjük, sőt, az oldalsó gombokat használva az ingünk ujját is feltűrhetjük, ám a hosszú kialakításhoz ragaszkodjunk. Amennyiben nem előírás a fehér, úgy egy pasztell árnyalatú színes ing is megfelelő lehet, ennek kiválasztásánál azonban két tényezőre mindenképp figyeljünk. Egyrészt az árnyalat harmonizáljon a párunk öltözékével, másrészt tartsuk szem előtt, hogy a sötétebb tónusok sokkal jobban elnyelik a nap sugarait.

Az este végén előkerülhet a rövid ujjú férfi ing is

A hivatalos szertartást, illetve a vacsorát követően természetesen az elegáns megjelenés helyét szép lassan átveszi a kényelem, ilyenkor pedig már előkerülhet a rövid ujjú férfi ing és a némiképp kényelmesebb cipő is. Ugyanakkor itt is fektessünk figyelmet az esetlegesen előírt kötelező viseletekre és ha nincsenek ilyen megkötések, akkor is tartózkodjunk a kirívó darabok használatától. Amennyiben színes ing mellett döntünk, akkor annak az árnyalata legyen visszafogott, de a tánchoz, vagy az asztalok melletti beszélgetéshez a fehér lehet a legoptimálisabb választás. Fordítsunk nagy hangsúlyt a szabásra is, mindig olyan mellett tegyük le a voksunkat, ami idomul a testalkatunkhoz. Az ing anyaga legyen pamut-műszálas keverék, az ugyanis légáteresztő és nem gyűrődik könnyen.