Részletesen bőrkabát ápoló készítményekről és a bőrápolásról lépésről lépésre

Részletesen bőrkabát ápoló készítményekről és a bőrápolásról lépésről lépésre

Bőrkabát ápoló gyorstalpalónk elsősorban azoknak nyújt értékes segítséget, akik sokáig szeretnék megőrizni kedvenc ruhadarabjuk puhaságát, igényesen patinás szépségét. A puha, tiszta bőr szépségénél és semmihez sem hasonlító aromájánál ugyanis keresve sem találhatunk élvezetesebb élményt az egyszerű hétköznapi örömök soraiban, arról nem is beszélve, hogy az egykor méregdrágán vásárolt bőrkabát karbantartása, minőségének megőrzése több, mint elvi kérdés.

Időtlen kedvenc: a bőrkabát

Nemtől függetlenül hatalmas népszerűségnek örvend, minden stílushoz remekül passzol, az egyszerűbb szetteket is pazarul feldobja. Igen, e pozitív tulajdonságok az időtlen kedvenc, a bőrkabát sajátjai, ami a hölgyek és az urak körében is osztatlan popularitást élvez, s mindezt felső korhatár nélkül.

Milyen bőrkabát ápoló készítményekre lesz szükségünk?

A bőrkabát, bőrdzseki ápolása komplex folyamat, amelyhez nem árt beszerezni egy-két minőségi, speciális készítményt, hogy a siker teljes és maradandó legyen. Alapvetően szükségünk lesz egy minőségi bőrtisztító készítményre (lehetőség szerint szilikonmentesre), amellyel hatékonyan, ámde egyúttal kíméletesen távolíthatjuk el a szennyeződéseket a kabátról. Annak érdekében, hogy a bőrdzseki ápolását kimaxoljuk, megfelelő bőrápoló krémbalzsamot is be kell szereznünk. A szóban forgó készítmény az anyag puhaságának megőrzéséről gondoskodik.

Szivacs és törlő is kelleni fog

Ahhoz, hogy a krémbalzsamot egyenletesen vihessük fel a kabát egészére, nem árt beszerezni egy úgynevezett applikátor szivacsot sem, ezzel tulajdonképpen a saját magunk munkáját könnyítjük meg. Végül, de nem utolsósorban egy puha, mikroszálas törlő is kelleni fog, amellyel lényegében a bőrbe fel nem szívódott krémet távolíthatjuk el célszerűen. Ha ezeket a bőrápoló készítményeket a kelléktárunkban tudjuk, no meg rendeltetésszerűen használjuk, nyert ügyünk van, és a kabátunk hosszútávú szépségét, tartósságát előre borítékolhatjuk.

Bőrdzseki ápolása lépésről lépésre

A megfelelő minőségű bőrkabát ápoló készítmények, kellékek beszerzése után nekiláthatunk végre a munkának: a bőrdzseki ápolásának. Ha lehet, távolítsuk el a kabát belső bélését, szellőztessük ki alaposan. A tisztításnál ne csak a külső rétegre fektessünk figyelmet, de a ruhadarab belső bőr részeire is. A bőrtisztító használtanál legyünk különösen körültekintők: nem kell nagy mennyiséget használni, óvatos mozdulatok kíséretében távolítsuk el a szennyeződéseket az anyagról. Tisztítás után hagyjuk a kabátot megszáradni, s csak 24 óra elteltével lássunk hozz a következő lépéshez. Csak teljesen száraz bőrkabáton szabad krémbalzsamot használni! A krém felviteléhez használjuk a már említett applikátort. Miután mindenütt bekentük krémmel a ruhadarabot, hagyjunk időt a száradásra. Ehhez 45 perc, maximum 1 óra tökéletesen elég. Ha a bőrápoló krém tökéletesen beszívódott az anyagba, az i-re a pontot a fényesre törléssel tehetjük fel. Ebben nyújt segítséget a száraz mikroszálas anyag, amiről már a fentiekben beszéltünk. A maximális ragyogás érdekénben körkörös mozdulatok kíséretében fényesítsük a bőrkabátunkat.