Hatalmas választékkal várja a Timex óra

Timex óra

Megjelenésük óta az órák rendkívül fontos szerepet töltenek be az emberek életében. A karórák jelentősége manapság ráadásul talán meg is hatványozódott, hiszen minden egyes napunk arról szól, hogy versenyt futunk az idővel. Azoknak, akik nem szeretnének lemaradni semmiről és lételemük a pontosság, kötelező darab a karóra. A legolcsóbb és legegyszerűbb példányok nem kifejezetten hosszú élettartamra lettek megtervezve és a megbízhatóságuk is hagy némi kívánnivalót maguk után.

Minőség és megfizethetőség az órák világában

A csúcsmodellek kvalitásaitól ugyan egészen biztos, hogy dobunk egy hátast, de a hozzájuk tartozó árcédulától padlót is fogunk. Ez persze nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a minőségről, ugyanis a Timex óra az arany középút tökéletes megtestesítője. Az amerikai óragyártók már a kezdetektől arra fektették a hangsúlyt, hogy megbízható, mégis olcsó órákat rakjanak össze. A több mint 160 éves múltra visszatekintő connecticuti órások termékeikkel inkább a szerényebb módú, egyszerű munkásosztályt célozták meg és ez óriási üzleti húzásnak bizonyult.Timex óra

A kitűnő minőségű, megbízható, mégis olcsó Timex órák valósággal taroltak az Egyesült Államokban, olyannyira, hogy a 70-es évekre már 500 millió eladott darabbal büszkélkedhettek. Csak hogy legyen hová tenni ezt a számot: ezidőben több Timex talált gazdára, mint amennyi a többi márkából összesen. Az évek folyásával a brand népszerűsége nem igazán kopott, a Timex ma is a felső középkategória koronázott királya.

Chuck Norris, Bill Clinton és Steve Carell kedvenc márkája szinte végtelen repertoárral rendelkezik, legyen szó elegáns, hétköznapi vagy sportos kivitelről. Amennyiben ünnepi alkalomra, öltönyhöz keres karórát az Elevated Classic kollekciója egészen biztos meggyőzi majd. Urak és hölgyek egyaránt találhatnak szemrevaló darabokat, függetlenül attól, hogy fémszíjas változatot preferálnak, vagy inkább a bőr mellett teszik le voksukat.

A Timex óra felépítése és képességeiTimex óra

A rozsdamentes acél tok természetesen megfelelően kicsi, nem haladja meg a 42 mm-es átmérőt, így egész biztosan nem fogja zavarni az inge vagy a blúza ujját. A tok formája változó, a férfi karóráké általában kör, de a hölgyek emellett tetszés szerint választhatnak az ovális és a szögletes alak közül is. A számlapok tekintetében óriási a választék a Timex órák palettáján. A szemet gyönyörködtető klasszikus fekete és fehér szín mellett, kapható még ezüstös, kék, rózsaszín lila és zöld színben pompázó darab is.

Kiemelendő, hogy a női karórák egy részét eredeti Swarowski kristályok díszítik. A Timex Expedition sportóra azoknak készült, akik szeretik a kihívásokat akár szélsőséges időjárási körülmények között. A kiváló tömítéseknek köszönhetően, akár 100 méterig is teljesen vízállóak, így úszásra és egyéb vízi sportok űzésére is tökéletesen alkalmasak. Az egyaránt analóg és digitális kijelzővel is rendelkező Expedition nem csak szívós, de rendkívül sokoldalú is.

Extra funkciókTimex óra

A számtalan extra funkció között megtalálható a stopper, a kronográf, a naptár, az ébresztő, a visszaszámláló és az iránytű is. Ráadásul az éjszakai használat megkönnyítése érdekében Indiglo elektrolumineszkáló számlapvilágítással van ellátva. A Weekender a Timex órák talán legpopulárisabb darabja, igazi „casual” karóra a hétköznapokra, munkába és iskolába. Letisztult dizájn jellemzi, szemrevaló, könnyen leolvasható számlappal.

Az igényeknek megfelelően dönthetünk a klasszikusabb bőrszíjak vagy a fiatalosan sokszínű textilből gyártott példányok mellett. A Weekender esetében az ízléses külső, a kényelem és a gyakorlatiasság a jelszó és ennek megfelelően néhány kötelező extrával is fel van vértezve, úgy, mint a stopper és a naptár, valamint az elmaradhatatlan háttérvilágítás. Láthatjuk tehát, hogy a Timex berkein belül rendesen el vagyunk eresztve karórákkal annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a kedvencét stílustól és alkalomtól függetlenül.