Az arany nyaklánc tartósságának titkai

arany nyaklánc

Manapság az ékszergyártók óriási választékot kínálnak az arany nyaklánc terén. A keresési lehetőségek szűkítése érdekében egy termék vásárlásakor vegye figyelembe a következő tényezőket: Ki fogja viselni? A tulajdonos életkora. A medál megléte vagy hiánya. A termék kívánt tartóssága. A fenti tényezőktől függően kezdjen csak bele az ékszerek kiválasztásába. És bár meg kell jegyezni, hogy az arany nyakláncoknak hivatalos besorolása nincs, a leggyakoribb szövés típusok szerint az alábbi osztályokra bomlanak: páncél, horgony és kardinál típus. Az említett három lehetőség erősségében nem különbözik egymástól, de a legmegbízhatóbb és legerősebb típusnak a páncél szövést tartják.

Arany nyaklánc típusok

Ha arany nyakláncot vásárol, akkor mindenképpen vegye figyelembe a termék szövésének típusát. A vevő természetes vágya, hogy az ékszer erős és megbízható legyen, de nem minden termék alkalmas medál viselésére. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a nyakláncoknak van kézi és a gépi szövésű csoportja. A kézi szövés természetesen magasabb minőséget és tartósságot képvisel, ami természetesen befolyásolja az ékszer értékét is. Mire kell még odafigyelnünk az arany nyaklánc vásárlásakor? Akármennyire erős a szövés, kiváló minőségű a zár és hosszú a garanciaidő a gyártótól, ne felejtsük el: olyan lánc, amely soha nem szakad el, nem létezik.

Az ékszer helyes használata

Ezt a kijelentést bármelyik profi ékszerész is megerősíti. Ezért fontos, hogy előre megismerjük és megértsük azokat az okokat, amelyek miatt az arany nyaklánc elszakadhat. Akárcsak, ahogy a ruhák elszakadhatnak, egy mosógép vagy egy autó elromolhat, az ékszerek is javításokat igényelhetnek. Az egyik leggyakoribb ok, amiért a nyakláncok elszakadhatnak, a nem megfelelő kezelés. Semmi különös: felvettem, sétáltam, és tessék, … hirtelen elszakadt, amikor levettem a ruhámat vagy kihúztam a hajamat belőle. Valójában ez természetes következménye annak a ténynek, hogy az arany nyakláncot folyamatosan viseljük. Ha lefekvés előtt nem vesszük le az ékszert, abban zuhanyozunk és megyünk az edzőterembe, akkor a láncok gyorsabban elhasználódnak.

Az arany nyaklánc karbantartása

Nem mindenki tudja azt sem, hogy a tisztító- és mosószerek helyrehozhatatlan károkat okozhatnak az arany ékszereknek. Sajnos erre a háztartási termékek címkéjén sem utal semmilyen figyelmeztetés, de a kémiai órákról tudjuk: az arany reakcióba lép a klórral, a brómmal és a jóddal. Miért nem figyelmeztetnek erre sehol sem? Valószínűleg azért, mert az ékszer viselése takarítás közben nem igazán jó ötlet. Jobb, ha erre a célra más alkalmakat keresünk. Ugyanebből az okból ne hordjuk az arany nyakláncot a medencébe sem. Ugyanis az abban lévő víz klórt tartalmaz (bár a test számára biztonságos). De lehet, hogy nem biztonságos a nyakláncnak. Ne feledje, az ékszerek szeretik a gondoskodást! Jobb tehát, ha azt a szakemberekre bízza. Ne tisztítsa otthonában az arany nyakláncot háztartási szerekkel! Ez tönkreteheti őket. A jól ismert gyártók manapság már a termékek professzionális és ingyenes tisztítását kínálják az ügyfelek számára.