Újra hódít az övtáska

övtáska

A városok utcáin egyre gyakrabban találkozhatunk ismétlődő részletekkel, ha megfigyeljük a járókelőket. Ez alatt a részlet alatt az övtáska értendő, amelynek népszerűsége napról napra növekszik. Ez a holmi valóban divatos és figyelemre méltó, mert magas szintű praktikussága révén kiegészíti a megjelenést. Az övtáska megjelenésének pontos idejét és helyét, eddig még senki sem tudta meghatározni. Mindazonáltal vannak olyan információk, amelyek szerint az övvel rögzített deréktáskát szinte azonnal feltaláltak azután, hogy az őseink a barterről pénzre váltottak. Az úgynevezett övtáskákat először a Kr.e. 500-as években említik. Később ez a dolog mind a férfiak, mind a nők szekrényének nélkülözhetetlen elemévé vált. A XI. században az említett kiegészítő kezd megjelenni az európai divatban.

Övtáska történelem

A férfiak egy ideig ezeket nemcsak a pénz tárolására használták, hanem dohány, kések és tőrök szállítására is. A XV. században a normál, két fogantyúval ellátott táskák váltak divatossá és csak az eladók és a különféle szakmák képviselői folytatták az övtáska használatát. Körülbelül 400 év telt el, miután ismét divatossá váltak a közviseletben. A XX. században pedig ez a tartozék egy teljesen új fejlesztésen ment át, egyre funkcionálisabbá és nagyobb méretűvé vált. Most már mindenki választhat olyan modellt, amely a legjobban megfelel neki és hangsúlyozza az ember individualitását. Szerencsére rengeteg választási lehetőség van. A mai mega-aktív élet ritmusban az övtáska nagyon hasznossá vált. Ennek a divatos kiegészítőnek a fő előnye a szabad kezek.

Praktikus kiegészítő

Vagyis biztonságosan fényképezhet, ellenőrizheti a közösségi hálók hírfolyamát, szórakozhat a koncerten, vásárolhat és még sok más. Ezenkívül nagyban megkönnyíti az utazóknak, a sportolóknak és azoknak az emberek életét, akiknek szakmai tevékenysége állandó aktivitást és mozgást jelent, és minden fontos dolgot magukkal szeretnének vinni. Az övtáska viseletének két módja van. Az egyik az övön, ami logikus is, hiszen a nevéből feltételezhetjük. A másik, a vállon keresztül magunk előtt, tehát a táska egész idő alatt szem előtt van és gyakorlatilag elérhetetlen a tolvajok számára. A különböző formájú, méretű és stílusú övtáskákat nagyon szeretik a hírességek is.

Ismét kifutón az övtáska

A világhírű stílus ikonok, köztük a színésznő, Sarah Jessica Parker, Kate Hudson, valamint az énekes Rihanna és Fergie inkább a tágas modelleket részesíti előnyben. Ugyanakkor Kendall és Kylie Jenner, valamint Kourtney Kardashian megmutatta, hogyan lehet ezeket a táskákat kombinálni a különböző stílusokkal. Vitathatatlan tehát, hogy a 2019-es tavaszi-nyári szezon valódi slágeréről beszélünk. Az övtáska kényelmes és funkcionális kiegészítő, és a különféle formák és színek lehetővé teszik, hogy bármilyen megjelenési stílust kompetens módon kiegészítsenek. Nem meglepő tehát, hogy megtelepedtek a csillagok szekrényében és nemcsak a mindennapi élet kényelmes kiegészítőjeként szolgálnak, hanem az alkalmi clutch-ok alternatívájaként is.