A szilikon óra víz alatt is szárazon megússza

szilikon óra

A szíjak a karórák egyik legfontosabb elemei, amelyeknek nem csupán esztétikai jelentőségük van, hanem gyakorlati is. Ráadásul nem is kevés. Bár mára már számtalan anyagú, színű és formájú szíjból válogathatunk, igazából mindegyikük a négy alaptípus „leszármazottja”. Ezeknek a változatoknak egytől-egyig megvannak a maguk előnyei és hátrányai, ennek megfelelően a más és más élethelyzetben domborodnak ki adottságaik.

Miért pont szilikon óra?

A szilikon óra például rendkívül könnyű, jól bírja a nedvességet és a gyűrődést. Ezt a fajta karórát leginkább szabadidős tevékenység űzése közben a legajánlatosabb viselni. A húzós mindennapokra a szövet anyagú óraszíj a legalkalmasabb, mivel hihetetlenül strapabíró, könnyen tisztítható, ráadásul nagyon kényelmes is.szilikon óra

Talán a legismertebbek mind közül a fémszíjas órák, amelyeknek szintén nagy a tűréshatáruk, roppantul ellenállóak és gazdáiknak komolyabb kisugárzást kölcsönöznek. Az erősebbik nem képviselői férfiasabbnak érzik magukat egy ilyen karóra birtokában, míg a hölgyek még nagyobb pompában tündökölhetnek egy arany vagy épp egy rozéarany színű kiegészítővel a csuklójukon.

Ellenállóság és pompa

A bőrből készült darabok szinte minden stílusú karórához gond nélkül passzolnak az elegáns öltönyórához kezdve, az utcai viseletűn át egészen a sportosig. Népszerűségét leginkább az időtállóságának és a szemrevaló külsejének köszönheti. A bőrszíjaknak egyetlen ellensége van, mégpedig a nedvesség. Nyári hónapokra tehát nem igazán javasolt, ugyanis a víztől és akár az izzadságtól is elszíneződhet és még meg is keményedhet az állaga.szilikon óra

A nyári hőségre való tekintettel érdemesebb ilyenkor szilikon órába invesztálni, így teljesen biztos lehet abban, hogy időmérője teljes biztonságban van, akár csobbanni is lehet egy nagyot, anélkül, hogy megválni kényszerülnénk karóránktól. A Festina Diver névre keresztelt kollekciója például kimondottan ilyen helyzetekre lett kitalálva.

A svájci óragyártó vállalat neve garancia a minőségre, hiszen már közel 120 éve készítenek sportórákat a nagyérdeműnek és kizárólag csúcsminőségű anyagokkal dolgoznak. Ma már a világ 90 országában jelen vannak és évi 5 millió eladott karóra alatt meg sem állnak. Presztízsüket kiválóan mutatja az a tény is, hogy már évek óta ők a hivatalos időmérői a világ leghíresebb kerékpárversenyének, a Tour de France-nak.

Diver szilikon óraszilikon óra

A Festina Diver szilikon óra igazi nagyágyú a sportosan elegáns stílus kedvelői körében. A könnyedén leovasható 44 mm átmérőjű karóra tokja nemesacél, amely szinte kikezdhetetlen. A hátlap mellett a koronája is menetes, ezzel is biztosítva a 200 méteres vízállóságot. Ilyen védelem mellett akár – ahogyan a neve is sugallja – búvárkodhatunk is a jelenlétében.

Ahogyan azt egy sportórától elvárjuk, a Divernek is foszforeszkálnak a mutatói, megkönnyítve ezzel a sötétben való tájékozódást. A precízitást és a megbízhatóságot japán közreműködéssel kapjuk, ugyanis ezen remekmű belsejében Miyota kvarc szerkezet ketyeg, amit a tokiói óragigász, a Citizen gyárt. Ez a típus hihetetlenül pontos, nagyon ritkán szorul javításra, de az elemek kicserélésére is bőven ráér gondolkodni kézhez vételtől számítva cirka 3 év múlva.

A szilikon óraszíjaknak a tartósságon kívül van egy másik nagy előnye is, ez pedig a sokszínűség. A Diver ezen a szegmensen sem hagyja cserben leendő gazdáját, ugyanis elképesztően széles választékkal várja a vásárlókat, hiszen a nyár vidám, izgalmas színei köszönnek vissza minden egyes példányon.