A férfi nyakkendő viselésének szabályai

férfi nyakkendő

A férfiak két nagy csoportra oszthatóak: azokra, akik előszeretettel viselnek nyakkendőt, és azokra, akiket még a nyakkendő viselésének a gondolatától is kiráz a hideg. Az teljesen mindegy, hogy Ön melyik csoportba tartozik bele, szinte biztos, hogy bizonyos ünnepi alkalmakkor nem kerülheti el a férfi nyakkendő viselését, ezért jobb, ha igyekszik azt minél stílusosabban és divatosabban kivitelezni. Mielőtt belevágnánk a fejszénket a nyakkendő-viselés szabályainak az ismertetésébe, szolgáljon egy jótanács azoknak, akik kevésbé szeretik hordani a kiegészítők e típusát: bár napjainkban jócskán lazábbak a klasszikus öltözködés szabályai, a férfi akkor igazán elegáns, akkor avanzsál igazán a figyelem középpontjává, ha olyan kiegészítőket visel, amelyek tökéletesen kiemelik a maszkulin erejét és határozottságát.

Divatos férfi nyakkendő

Ha belegondol, ennél tökéletesebb eszköz a férfi nyakkendőnél nincs is, így mindenképpen érdemes megbarátkozni a rendszeres viselésének a gondolatával, ha szeretné elnyerni a hölgyek tetszését. A férfi nyakkendő anyagát tekintve nincs szoros megkötés a divatvilág berkein belül, ám általánosságban kijelenthetjük, hogy a selyemből készített darabok jobban passzolnak az alkalmi viselethez, míg az egyéb anyagból készült nyakkendők a lazább, családias jellegű események során nyújtanak elegáns megjelenést. A férfi nyakkendőt színében és mintájában szintén az alkalomhoz illően kell, megválasszuk, mivel általános szabály nem létezik e tekintetben sem.

A megfelelő nyakkendő kiválasztása

Bár nyilván a kelléktárunkból nem a virágmintásat fogjuk előkapni, ha az életbevágóan fontos tárgyalásra sietünk, mint ahogyan nem a legvisszafogottabb, legpuritánabb nyakkendőnkben fogunk a karácsonyfa alatt sem ücsörögni a család körében. Sokakat az tántorít vissza a férfi nyakkendő viselésétől, hogy nem érzik jól magukat öltönyben. Had szolgáljunk jó hírrel: a vagányabb, lazább nyakkendőket nyugodtan viselheti akár farmerrel is, csupán figyeljen oda arra, hogy a többi kiegészítője (táska, óra, öv, stb.) se legyen túl elegáns. A férfi nyakkendő hosszáról megoszlanak a vélemények, hiszen ki a rövidebbre, ki a hosszabbra esküszik, de ha nem szeretne állást foglalni, maradjon az arany középútnál.

Alkalomhoz illő kiegészítők

férfi nyakkendő

A szakértők például azt állítják, nincs is elegánsabb az éppen az övre lelógó nyakkendőnél. Szélességét tekintve az említett ruházati darab szintén nem köt minket egyértelműen a centiméterekhez: manapság a vékony típusú férfi nyakkendő számít sikknek, míg néhány évtizede a szélesebb verzió hódított. Ha mindenképpen ragaszkodna valamilyen irányvonalhoz, gondoljon az alkalomra, ahová készül: üzleti tárgyalásra a közepesen széles férfi nyakkendő mutat jól, kötetlenebb eseményekre pedig a vékony az igazi. De mit lehet akkor tenni, ha a férfi nyakkendő még mindig nem tartozik a kedvenc kiegészítői közé? Nos, ha mindenképpen elegánsan szeretne megjelenni a társaságban, alternatívaként még mindig élhet a nyaksál vagy a manapság elsöprő népszerűségnek örvendő csokornyakkendő nyújtotta esztétikai lehetőségekkel is.