Újra divat a férfi nyaksál

Újra divat a férfi nyaksál

A divat, amely habár egy visszafoghatatlan nyílként repül, rendszeresen váratlan fordulatokat és visszatéréseket hozott már, nemcsak az elmúlt évtizedben, hanem a régmúltban is. Ilyenkor megdöbbenve tapasztaljuk, hogy olyan ruhadivathoz vagy annak elemeihez térünk vissza, amelyet már régóta elfeledettnek hittünk. Sokaknak a nyaksál az egyik legkellemesebb múlt századból visszatérő darab. Nyilvánvaló, hogy bármilyen korú is legyen egy férfi, ha odafigyel a saját megjelenésére, hajlamos követni a divatos trendeket is. Az olyan modern kiegészítők, mint amilyen a nyaksál is, leggyakrabban a kreatív férfiak szekrényéből bukkan elő. De a modern tervezők igyekszenek egyre populárisabbá tenni a férfi tartozékok ezen elemét, így azok jelentősen népszerűbbé válnak.

Divatos és praktikus nyaksál

A nyaksál származása a távoli időkbe vezethető vissza, amikor azt még nem dísznek, hanem gyakorlatias elemnek tekintették, amely megvédi viselőjét a naptól és a portól. Még az ősi festményeken és freskókon is találkozhatunk római harcosokkal, akik kendőt viseltek a nyakukban. A kellék később a gazdag európai férfiak szekrényének dísze lett, manapság pedig leginkább a kreatív, kifinomult és befolyásos férfiak viselik. A modern divat sokféle nyaksálat különböztet meg egymástól azok színe, szövete, mérete és vágása alapján. A leggyakoribb a klasszikus típus. Nevét az Angliában található Ascot faluról kapta, ahol akkoriban a legdivatosabb európai lóverseny zajlott és ez a tartozék minden ünnepi fogadás és nyilvános rendezvény számára kötelező ruházati elem volt.

Alkalmi divat ünnepnapokra

A nyaksál viselet kifejezetten alkalmas esküvőkre. Az ilyen ünnepélyes eseményeken egy ilyen kifinomult tartozék kifogástalan választás, így kiváló alternatíva a klasszikus csokornyakkendő vagy hagyományos nyakkendő helyett. Ha az esemény színeihez megfelelő árnyalatot, textúrát és megkötési típust választja, akkor fennáll az a veszély a tulajdonos számára, hogy az esküvőn Ő legyen a hölgyek kedvence. A férfi nyaksálak megkötésének legérdekesebb módszerei megtalálhatók az interneten a stylistok által kínált mesterkurzusokon, amelyek során a divatdiktátorok megmutatják a legravaszabb és teljesen egyszerű csomókat. A modern trendek sokféle eredeti lehetőséget találtak a férfi kendők megkötésére.

Stílusos ajándékok

De a legnépszerűbbek mindenkor a klasszikus modellek és opciók maradnak. Ezek a módszerek pedig egyszerűen elengedhetetlenek azoknak a férfiaknak, akik először döntöttek úgy, hogy a gardróbjukat ezzel a tartozékkal diverzifikálják, ami segít nekik abban, hogy elegánsabbak és stílusosabbak legyenek. Habár a modern etikett szerint a nyaksálak viselete egyelőre nem engedhető be az üzleti világba és használatuk csak a kommunikáció informális oldalára korlátozódik, ez a kiegészítő mégis lassan, de biztosan egyre nagyobb teret nyer magának. Igaz a szigorú megbeszélések még mindig a hagyományos nyakkendő viseletét igénylik, a nyaksál pedig egy krikett vagy golf játszma, valamint egy vidéki körút vagy nyaralás idejére korlátozódik.