Mivel viseljük a selyemkendőt?

selyemkendő

A francia stílus, ami ismét divatban van, igencsak kifinomult. Ugyanakkor olyan egyszerűség jellemzi, amely nemcsak a francia nőket vonzza. A párizsi dámák a kifinomult megjelenést olyan kiegészítők segítségével készítik, mint például sál vagy a selyemkendő. Ez a nőies részlet előnyösebbé teszi a viseletet. Jól tudjuk, hogy a modern nő ruhásszekrényében a kiegészítők értékét nem lehet túlbecsülni, hiszen gyakran éppen ezek a finomságok hangsúlyozzák a női varázst és a szépséget. Az egyik ilyen eredeti dolog a selyemsál. Ez egy négyzet alakú, nyak köré tekerhető sál, amely különböző féle képpen köthető meg.

A selyemkendő jelentősége

Ennek köszönhetően a tartozék számos módon viselhető, aminek már csak a képzelet szabhat határt. Ezenkívül mind a textúrája, mind a színpalettája nagyon változatos a selyemkendőnek. A kiegészítő nagyon praktikus viselet és tökéletesen illeszkedik a mindennapi stílushoz, sőt, egy kis romantikával is megfűszerezi azt. Mindazonáltal képes kiegészíteni az üzletasszony imázsát olyan esetekben, amikor szigorú dress code van érvényben és a tartozékok viselete elfogadhatatlan, elegáns és diszkrét megjelenést kölcsönözve. Néha a hölgyek egy új ruhadarabbal kívánják diverzifikálni a gardróbjukat, ezzel egyidejűleg viszont korlátozottak az anyagi lehetőségeik.

Egy divatos kiegészítő

Ilyenkor siet a selyemkendő a nő megmentésére és életre kelti az unalmas blúzt vagy ruhát. A gazdag színekkel (türkiz, smaragd, málna) díszített selyemkendő tökéletesen illeszkedik a romantikus lány divatos szekrényébe. Az anyagnak, amelyből a sál készül, eredendően természetesnek és lágynak kell lennie. Mivel kétoldalas, ezért néha a tervezők két különböző, esetenként kontrasztos mintázatot vagy színt kombinálnak az oldalakon, amelyek harmonizálnak egymással és a ruhával. Egy elegáns blúz vagy egy V-nyakú póló egyaránt kitűnően harmonizál az említett kiegészítővel. Minél egyszerűbb a ruhák kivágása, annál különlegesebben mutat majd a selyemkendő.

A selyemsál öltöztet

selyemkendő

A hölgyeknek készült kosztümöket a legtöbb esetben szürke, bézs, barna, fekete és ezek különböző árnyalataiból varrják. A sálat nem szükséges a tónushoz igazítania, választhat egy kontrasztos árnyalatot is. Például egy bézs színű blúzhoz jól áll majd a kék selyemkendő. Ugyanakkor ez ellenkezőleg is igaz. A romantikus stílusú ruhákhoz, ahol elegendő mennyiségű hullám és hajtogatás van, megengedhet magának egy bizonyos szigorúságot, amikor ilyen sálat választ. Ebben az esetben a tartozéknak rendkívül visszafogottnak vagy egyszínűnek kell lennie. Egyszóval, mindez az Ön ízlésétől függ. A selyemkendő fő célja, hogy biztosítsa a megjelenés teljességét és nemcsak divatos részletként funkcionáljon.