A nagy válltáska teszt

válltáskák

Szinte lehetetlen elképzelni egy modern nőt kiegészítők nélkül. Ezek lehetnek ékszerek, napszemüveg és természetesen egy divatos válltáska, amely nélkül a vizuális megjelenés és stílus nem tekinthető befejezettnek. Az utóbbi megléte annyira hozzátartozik az életünkhöz, hogy legtöbbször még kenyérért se ugrunk le nélküle a sarki üzletbe. Ez a helyzet a butikok ablakaiból ránk néző és csodálatunkat vonzó választék sokféleségéhez vezetett. A válltáskák egyszerre kényelmesek és praktikusak. Nagy választékuk pedig lehetővé teszi, hogy kizárólag egy adott stílust választhassunk, így népszerűségük logikus. A világszínvonalú divattervezők évek óta megállíthatatlanul dolgoznak azon, hogy a meglévő igényeket maximálisan kielégítsék.

Változatos válltáska típusok

Nagy, közepes, kicsi, függőleges vagy vízszintes? Teljesen mindegy. Hiszen bármely nő szeme megakad rajtuk, függetlenül az életkorától, a társadalmi státuszától vagy a pénzügyi forrásaitól. A válltáskák értéke közvetlenül a gyártáshoz felhasznált szövettől függ, vagyis attól az anyagtól, amely a kiegészítő alapját képez. A legtöbb táska előállításához jelenleg valódi bőrt és a különböző bőr utánzatokat használnak leginkább. A valódi bőr értékesebb, ezért drágább is. Az állatok bőrének megmunkálása és feldolgozása nem olcsó, valamint hosszú időbe telik. Az ilyen válltáskákat sokáig viselik, kevésbé kopnak, továbbá gyorsan visszanyerik az eredeti alakjukat a gyűrődések után, mivel rugalmasak. A természetes bőrnek sokféle fajtája van: sertés, borjú, kecske, bárány, teve, ló, kígyó.

Valódi bőr vagy műbőr?

Ezek költségei pedig meglehetősen széles skálán mozognak. A műbőrből készült válltáska olyan gazdaságos opció, amely könnyen összetéveszthető az eredetivel. Ápolása nem rejt semmilyen nehézséget: a szennyezés helyét elég átdörzsölni egy nedves szalvétával. Sajnos az eladók gyakran kínálnak valódi bőr helyett utánzatokat, miközben hatalmas pénzeket keresnek. Ténylegesen, a napjainkban készült hamisítványok olyan szintet értek el, hogy nehéz megérteni, mi valódi és mi nem. Kihasználják a tudatlanságunkat, ezért nem szabad hagynunk, hogy megtévesszenek minket. A valódi bőr meghatározásának nagymamáink által tanított módja sajnos ebben az esetben nem fog működni, mivel senki sem fogja megengedni nekünk, hogy égő gyufával teszteljük a bőr minőségét mielőtt kifizettük volna a terméket.

Teszteljünk egyszerűen!

válltáskák

Viszont marad még egyéb lehetőségünk is a minőség megállapítására. Annak érdekében, hogy meggyőződjünk arról, hogy milyen a válltáska anyaga, érintsük meg. A valódi bőr azonnal felmelegszik, míg az utánzat ugyanazon a hőmérsékleten marad. Miután többször is elvégeztük a kísérletet, győződhetünk meg csak arról, hogy természetes anyagból készült válltáskával van dolgunk. Egy másik minőségellenőrzési módszer az úgynevezett vízteszt. Ha megnedvesítjük a bőr készítményt, a nedvesség azonnal felszívódik, ami egy jellemzően nedves helyet hagy maga után. Ezzel szemben a műbőr nem szívja fel a vizet. Ellenőrizze az anyagokat saját szemével!