Minden, amit a karóra viseléséről tudni illik

Minden, amit a karóra viseléséről tudni illik

Gondoltad volna, hogy a karóra viselése komplex téma, amelyben több szabály is belefoglaltatik? Persze ezek a szabályok sokkal inkább értékelendők és kezelendők javaslat gyanánt, mint ökölszabályként, viszont tény, hogy nem árt ezekkel tisztában lenni, különösen, ha szívesen áldoznál az esztétikum és a stílusos megjelenés oltárán. Mostani bejegyzésünkben bemutatjuk, miért fontos a karóraviselés alapszabályainak az ismerete, és milyen különbségek vannak a hölgyek és az urak között e tekintetben.

A karóra hordása, avagy praktikum és stílus tökéletes kombinációja

Manapság már az igényesen kialakított karórák betöltött szerepköre jóval túlmutat egykori fő funkciójukon, a pontos időmérésen. A modern karórák sokkal inkább számítanak stílusos kiegészítőnek (a drágább darabok esetében státusszimbólumnak), sőt, ékszernek, mint egyszerű hétköznapi használati tárgynak. Fontos tisztában lenned azzal, hogy a megfelelő karóra kiválasztása és helyes viselése a megjelenésed egészét is javíthatja, és szavak nélkül is rengeteget mesélhet az egyéniségedről.

A karóra viselése – válassz helyesen!

Az, hogy melyik kedvenc időmérőd ékesítse a csuklód, s így a megjelenésed egészét, több tényező függvénye, s ez bizony nemcsak a stílusodtól és az életmódodtól függ. Például, ha sportolsz, akkor leginkább az a modell szolgálja optimálisan az igényeidet, amely jelesre vizsgázik víz- és ütésállóság tekintetében is. Az ideális sportóra több funkcióval rendelkezik, s nemcsak a teljesítményedről szolgál aktuális információkkal, de az aktuális egészségügyi állapotodról is pontos adatokat közöl. Amennyiben azonban egy igazán ünnepélyes esemény apropóján kell megjelenned, a választásodat a karóra vonatkozásában ne a praktikum, de az esztétikum határozza meg. Ez esetben egy klasszikus, elegáns karóra jelentheti a tökéletes választást.

A karóra viselése – de mégis, melyik kézen?

Egyszerű, mint az egyszeregy: a dolgunk megkönnyítése végett NE a domináns kezünkön hordjuk a karórát. Ennek az az oka, hogy a domináns kéz az, amelyiket a legtöbbször használsz az olyan mindennapi tevékenységekhez, mint például az írás vagy a munkavégzés. Ha a jobb kezed a domináns, s a karórát mégis ezen a kezeden hordod, akkor az könnyen megsérülhet vagy kényelmetlen lehet.

A karóra hordása nőknél főként esztétikai kérdése

A szebbik nem képviselői különösen a szépérzékükre hallgatnak, ha a karóra kiválasztása kerül terítékre. Nos, ezen mi cseppet sem csodálkozunk, tekintve, hogy a mai modellek már igazi míves ékszerként tündökölnek a hölgyek csuklóin. Persze praktikus, masszív modellekből a női órakollekciók sem látnak hiányt – ez esetben is igaz hát, miszerint az adott alkalom szüli az óraválasztást.

A férfi karóra viselése igazi presztízskérdés

A férfiak számára a karóra viselése a stílus és a funkcionalitás ötvözése. A férfi karórák általában nagyobbak és masszívabbak, mint a női karórák, és több funkcióval rendelkeznek. Az igazán költséges modellek, amelyek ára kisebb csillagászati összegekkel vetekszik, pedig státusszimbólumok, amelyeket bizony az erősebbik nem képviselői előszeretettel tesznek közszemlére.