A gyöngy nyaklánc kiváló választás a menyasszonyi ruhához

A gyöngy nyaklánc kiváló választás a menyasszonyi ruhához

Az elmúlt évtizedekben okkal vált a menyasszonyi kiegészítők egyik legnépszerűbb darabjává a gyöngy nyaklánc. Az ara öltözéke mindig az est egyik fénypontjának számít, ennek tükrében pedig hosszas készülődés és tervezés előzi meg mind a ruha, mind pedig az ékszerek kiválasztását. Nem meglepő módon ez egy rendkívül összetett és nehéz feladat, ezért aztán ajánlatos már időben nekilátni a szett összeállításának. A gyöngy nyaklánc ugyan szinte mindegyik ruha mellé tökéletesen passzol, bizonyos esetekben más megoldásokkal káprázatosabb eredmény érhető el. Ennek eldöntésére két módszer is a rendelkezésünkre áll. Rábízhatjuk a teljes folyamatot egy specialistára, ami ugyan plusz költségekkel jár, ám biztos sikerrel kecsegtet. A másik megoldás, hogy mi magunk vesszük kézbe a dolgot és ahelyett, hogy a gyöngy nyaklánc, vagy épp a többi kiegészítő mellé választanánk a ruhát, bizonyos kardinális szempontok alapján végezzük el a szettünk összeállítását. Ez szerencsére korántsem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik.

Az esküvői nyaklánc beszerzését hagyjuk a végére

Elsőként azt a gyakorta elkövetett hibát kell elkerülnünk, hogy a már meglévő kiegészítők mellé választunk ruhát. Az ékszerek természetesen hangsúlyos szerepet játszanak az összképben, ám az esküvői nyaklánc, a fülbevaló és a hajdíszek csupán megkoronázzák a lélegzetelállító ruha látványát. Ennek megfelelően mindig utóbbi beszerzésével kell kezdenünk, ugyanis egész megjelenésünket az határozza majd meg. A menyasszonyi ruha színe például alapjaiban befolyásolja, milyen kiegészítők passzolnak hozzá igazán, de természetesen a nyakkivágás formája is kardinális szereppel bír. A V-alakú dekoltázs adja a legnagyobb szabadságot, hiszen ez a szabás már önmagában is roppant hangsúlyos. Bátran dönthetünk egy merészebb, nagyobb méretű nyakék mellett, de a pántos ékszer, vagy épp a gyöngy nyaklánc is kitűnő alternatívát jelenthet. Az árnyalatok összhangjára azonban feltétlenül kiemelt figyelmet kell fordítanunk.

Mindenképpen egy elegáns nyaklánc mellett határozzunk

Noha sokan szeretnek a menyegző napján is eltérni a régi idők szokásaitól, az ékszerek kapcsán tanácsos követni a jól bevált trendeket. A túlságosan kirívó, stílusában eltérő kiegészítők ugyanis nagyon elvonhatják a figyelmet, ami semmiképp sem tekinthető szerencsésnek. Egy elegáns nyaklánc ezzel szemben kiemeli az összképet és visszafogottságot sugároz. Ez alól természetesen kivételt jelenthet, ha egy régi családi ékszerről van szó, ami hagyományosan anyáról lányára száll, ezeket bátran viseljük a nagy napon, hiszen különlegesen mondanivalóval bírnak. Összességében azonban tartsuk szem előtt, hogy a kevesebb néha több mondás hatványozottan igaz a menyegzői kiegészítők esetében. Amennyiben úgy érezzük, nem tudunk dönteni, vagy az elképzelésünk esetleg túlzó lehet, akkor ne kockáztassunk. Tegyük le voksunkat egy valódi gyöngy nyaklánc mellett és lehetőleg ragaszkodjunk a fehér változathoz. Tudniillik egy ilyen darab szinte kivétel nélkül mindegyik ruhához tökéletesen passzol.