A nagy menyasszonyi cipő kalauz

menyasszonyi cipő

A szebbik nem képviselőinek az életében a legszebb nap vitathatatlanul az, amikor megszületik a gyermekük. Persze az élet a gyermekáldáson kívül számos egyéb ajándékot is tartogat a számunkra, így nem csoda, ha egyik jelentős mérföldkő éri a másikat. Ezek a nagy napok nyilván méltó ünneplésért is kiáltanak. Nos, a tapasztalat azt mutatja, a gyerkőc megszületése után a második legfontosabb nap a nők életében a képzeletbeli listán a menyegzőjük napja.

Az esküvő bizony hatalmas projekt – és most nem arról beszélünk elsősorban, hogy milyen nagy elköteleződést jelent összekötni az életünket az általunk választott, tökéletesnek vélt személlyel. Nem, most az esküvő nagyon is konkrét, cseppet sem romantikus részét tesszük górcső alá, amibe a rengeteg tervezés és készülődés keretein belül megtalálhatjuk a tökéletes menyasszonyi cipő kiválasztása körüli mizériát is.

A menyasszonyi cipőmenyasszonyi cipő

A rettegett. A „jaj, melyiket válasszam?”- jellegű. A kiegészítő, amit a hölgyek többnyire hatalmas fejfájással megtűzdelt lemondással vesznek meg, úgy, hogy a szívük mélyén abszolút nem tetszik nekik az aktuális darab. Szögezzük le azonnal az elején: a menyasszonyi cipő kiválasztása valóban nagy fejtörést jelentő, korántsem kellemes feladat.

De miért is olyan lehetetlen vállalkozás megtalálni az ideális darabot?

Érthető, ha minden menyasszony a legjobb formáját szeretné hozni azon a bizonyos Nagy Napon, hiszen –remélhetőleg- a nagy volumenű esemény egyszer történik meg csupán az élet folyamán. Az igazság viszont az, hogy a tökéletes ruha, virágok és cipő utáni hajszában a menyasszonyok elfeledkeznek a legfontosabbról: arról, hogy az esküvő amilyen boldog, olyan nagyon-nagyon hosszú nap is egyben.menyasszonyi cipő

Éppen ezért az esztétikai értékek mellett a komfortos viselet oltárán is kell áldozniuk a leendő feleségeknek. A menyasszonyi cipő körüli kérdés általában abban nyer formát, hogy az ara áldozza-e fel a kényelmet a minden elsöprő, szemet gyönyörködtető megjelenésért, vagy tegye prioritásba a komfortot. Röviden ez így hangzik: lapos- vagy magas sarkú legyen-e az adott cipellő?

Közelítsük meg a témát a sarok, mint jelenség oldaláról

A magas sarkú cipőkről köztudomású, hogy a még nem is annyira a nőies oldalukról ismert hölgyekből is kihozzák a nagybetűs Nőt. A sarok ugyanis megemeli az alakot, aminek köszönhetően a test egy „rendellenes” testtartásba kényszerül: a mellek és a fenék is lendületesen „kinyomódik”, a testtartás pedig egyenessé válik. Éppen ezért mondják sokan azt, hogy a magasabb sarkakkal akár több pluszkilót is le lehet tagadni a súlyunkból.menyasszonyi cipő

Abban az esetben, ha egy alacsonyabb hölgyről beszélünk, a magas sarok nagyon sokat tud a megjelenés egészéhez tenni – ami különösen jól jöhet a gyakorta hosszú fazonú menyasszonyi ruhák esetében. Igenám, de az egész napi hajcihőt nem biztos, hogy a lábaink is jól fogják viselni, ha 0-24-ben belekényszerítjük őket a spanyol inkvizíció által is megirigyelhető kalodába.

A lapos vagy a féllapos menyasszonyi cipő ezzel ellentétben maga a kényelem – s bár túlzás lenne azt állítani, hogy a hajnalig tartó tánc hevében úgy fogjuk érezni, mintha felhőkön járnánk, az igazság az, hogy még mindig messze kényelmesebb és kevésbé fájdalmasabb lesz laposban átbulizni a napot, mint magas sarkú cipőben.

Persze a lapos menyasszonyi cipőnek is van egy nagy-nagy átka, mégpedig az, hogy az alakunkat nem teszi királynőivé, így pedig még a legszebb ruha is könnyen slampossá válhat. Mi lehet akkor a megoldás? Nos, sokan –nyilván tapasztalatból- azt tanácsolják a leendő aráknak, hogy szerezzenek be egyet-egyet mindkét típusú lábbeliből, így a fényképezés és a hivatalos rész során elegánsak, míg az esküvő bulisabbik részén kényelmesek lehetnek.