A nagy mandzsetta útmutató

mandzsetta

Ha valakik, akkor az erősebbik nem képviselői bizony sokat adnak a részletekre. Ez a tulajdonságuk nemcsak akkor kerül felszínre, ha a hölgyeket mustrálják titokban, de a férfiakban rejlő körültekintés akkor is erőre kap, ha egy-egy jeles alkalomra készülődnek épp a teremtés koronái. Bizony, a magára igényes modern gondolkodású úriember nem bízza a véletlenre a megjelenését, aminek ékes bizonyítéka a megfelelő mandzsetta gomb körülményes kiválasztása a készülődés során.

De mi is pontosan a mandzsetta gomb, és milyen típusokból válogathatunk, ha időszerűvé válik a kérdés.

Jelen cikkünkben ennek jártunk utána.

A mandzsetta funkciója és előnyi!

mandzsetta

Nos, a mandzsetta gomb tulajdonképpen nemes egyszerűséggel arra szolgál, hogy az ing vastagabbik anyagát csukló részen összefogja. Bár roppant praktikus kiegészítő, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy csupán a hasznosságából származna az értéke és a népszerűsége. A szép és elegáns mandzsetta ugyanis öltöztet, és nagyon sokat dob a megjelenés egészén. A szóban forgó aprócska kiegészítő három részből tevődik össze: az alsó az úgynevezett pecek (ez biztosítja a gomb stabil tartását), a középső rész a szár, a felső pedig az arculat (ide kerül a gomb díszítése, legyen az gravírozás vagy aprócska kövek).

Az általános vélemény az, hogy mandzsetta gombból –a hölgyek esetében ez a táska ugyebár – sosem elég, így okos ötlet lehet odahaza egy kis házi-kollekciót tartani. A szóban forgó kiegészítő, amelyet egyébként már a középkor embere is előszeretettel viselt, számos verziót számlál a széles spektrumon mozgó kínálatában, kialakítástól, formatervezéstől és alapanyag használattól függően. Abban az esetben tehát, ha bővíteni szeretnénk a már meglévő kollekciónkat, a kivitelezési formák tekintetében választhatunk a bálnahát-, a töltényhüvely-, a díszgomb-, a lánccal összekötött-, a gömbös-, a duplazáras- és a selyemcsomós mandzsetta gombok közül.

Okosan a mandzsetta beszerzése során!mandzsetta

Az igazság az, hogy mindegyik verziónak megvan a maga pro- és kontra listája, aminek a miértjeibe természetesen a strapabíróság és az ár is döntő szerephez jutott az esztétikai jegyek mellett. Figyelem! A szakértők véleménye egybecsengően az, hogy a mandzsetta gomb vásárlását, feltéve, ha tehetjük, nem ajánlott elgarasoskodni! Az olcsóbb darabokról ugyanis ordít, hogy nem minőségi kivitelezésben részesültek, és az egyébként elegáns és igényes megjelenés összképét is képesek lerombolni. A gombok az anyaghasználat tekintetében is nagyon színes skálán mozognak, hiszen készülhetnek a manapság oly nagy népszerűségnek örvendő nemesacélból vagy platinából, csakúgy, mint titánból, bronzból, Sterling ezüstből vagy anyagból, illetve selyemből.

Persze ez nem azt jelenti, hogyha bizalmat szavazunk egy anyagnak, akkor a mandzsetta gomb már más típusú összetevőt nem is tartalmazhat- gyakori ugyanis a fent említett típusok egymással való elegáns kombinálása is. Sőt, a mandzsettákat, főleg a már említett arculat részt, különféle típusú díszítő elemek is ékesíthetik, mint az üveg, a kristály, a különféle drágakövek, arany vagy ezüst – a vagány stílus kedvelőinek pedig a módjukban áll bőrrel vagy a roppant egyedi fával díszített mandzsetta gomb megvásárolása is. Fontos egyébként a választásunkba belevinni a saját stílusunkat is, hiszen csak így tudunk meggyőzően és határozottan fellépni.